fbpx

Bedrijfscoaching

Van zorgverzekering naar zelfzorgverzekering

Ook voor business to business coaching of bedrijfstraining kun je bij ons terecht. Ik help hierbij medewerkers van bedrijven samen met mijn team aan de hand van een gezondheidsbeleid en een projectplan hun vitaliteit naar een kwalitatief beter leven te krijgen. Dit is altijd maatwerk, want binnen ieder bedrijf heerst een andere cultuur en werken andere mensen. Medewerkers binnen organisaties leren door deze vitaliteit training hoe ze zelf sterker in hun schoenen kunnen staan en hun gezondheid en vitaliteit terug kunnen krijgen, waardoor ze productiever worden en steeds meer genieten. Van zorgverzekering naar zelfzorgverzekering dus.

Het draait allemaal om kennis

Gezond leven begint met weten wat gezond is. Maar we hebben op school niks geleerd over welzijn en welbevinden. Kijk maar:

 • Op de basisschool leer je taal, rekenen en schrijven, maar het vak gezondheidszorg bestaat niet
 • Op de middelbare school focus je op de wereld, maar je welzijn blijft onderbelicht
 • In de studietijd leer je alles over je beroep, maar je leert niets over hoe je jezelf staande houdt in de werkende wereld

Wat weten je medewerkers over de kracht van een gezonde leefstijl? Wat zijn de typische valkuilen op de werkvloer? Hoe kan de werkomgeving gezonde keuzes stimuleren of juist saboteren? Als je het doorhebt, krijg je een natuurlijke voorsprong op al je concurrenten.

Van zorgverzekering naar zelfzorgverzekering: doel, resultaat en effect

Doel:
Investeren in leefstijl preventie en werknemers vitaliteit. Ter bevordering van medewerkers gezondheid en verlaging van gezondheidsrisico.

Resultaat:
Gezondere, fittere en blijere medewerkers. Verzuim en uitval voorkomen en verkorten.

Effect:
Goed werkgeverschap in kader wet Poortwachter. Op termijn (na doorlopen van traject) verlaging financiële gezondheidslasten. Meer tevreden en loyale medewerkers naar werkgever: zich gewaardeerd en op de juiste plek voelen.

 

shutterstock_680882875

Krachtig veranderen van leven en lichaam

Weet hoe je lichaam en geest echt werken. Maak gezonde keuzes en geef jezelf wat je nodig hebt. En krijg een kwalitatief beter leven door meer vitaliteit energie en zingeving.

Wist je dat in Nederland
(volgens recente CBS cijfers):
• 9.9 miljoen mensen chronisch ziek zijn?
• 52% van de bevolking overgewicht heeft
• 1 miljoen mensen lijden aan depressiviteit
• 4,4 miljoen mensen zijn mantelzorgers (1 op de 3 Nederlanders), waarvan 8,9% overbelast is?

Probleem:
We worden steeds jonger chronisch ziek. Een vrouw gemiddeld met ca 42 jaar, man gemiddeld met 48 jaar volgens recente CBS cijfers. Hierdoor worden we minder fit en vitaal en verliezen naast onze gezondheid ook kwaliteit van leven en levensplezier.

Oorzaak:
Het leven in een moderne maatschappij vol overvloed aan prikkels, ongezonde voeding en teveel stilzitten trekt ons gemakkelijk de verkeerde kant op. Noodzaken die ons lichaam en geest eeuwen lang gezond hielden, zoals bijvoorbeeld bewegen, honger, dorst, met donker naar bed, met licht op, zijn door ons dagelijks comfort verdwenen.

Gevolg:
We worden steeds zwakker, vermoeider, luier, zieker en eenzamer. Gezondheidscijfers tonen dit ook aan: nog nooit waren de gezondheidskosten voor maatschappij en bedrijven zo hoog en waren er zoveel mensen ziek (met een snel stijgende prognose). Ook het coronavirus laat de kwetsbaarheid van de moderne mens en ons immuunsysteem zien.

Kortom:
Tijd voor verandering, het is tijd voor een gezondheidsrevolutie! Je lichaam voor elkaar biedt de oplossing. Naast de medische kijk op gezondheid vanuit de medische wetenschap kijken wij naar de evolutionaire kijk op gezondheid vanuit de evolutionaire geneeskunde, en kijken wij hiermee naar de oorzaak van klachten.

Doel:
Oorzaak van verstoring behandelen en daarmee klachten verminderen of helemaal laten verdwijnen. De resultaten* hiervan zijn:

 • meer rust in je hoofd (stress & piekergedachten onder controle)
 • meer energie in je lijf (gewichtsreductie, betere bloedwaarden & sterker lichaam en geest)
 • meer voldoening in je leven (zingeving & plezier in werk en leven)
  *Je lichaam voor elkaar deelt kennis en adviezen met behulp van diverse tools op gebied van leef- en denkstijl. Toch is het resultaat grotendeels afhankelijk van de inzet van de deelnemer. Die moet met de kennis en inzichten aan de slag in zijn/ haar leven.

Effect:
Weer grip op je gezondheid en leven krijgen door leedstijl als medicijn te gaan toepassen waardoor je weer leider wordt van je gezondheid en leven en daardoor creëer je ene betere kwaliteit van leven. Mogelijk optioneel bijkomend effect: grotere medewerkerstevredenheid en meer loyaliteit naar werkgever.

Ons onderscheidend vermogen

Je lichaam voor elkaar gelooft erin dat jouw leefstijl én denkstijl de kwaliteit van je dagen - en hiermee van jouw leven bepalen. De moderne mens is misschien succesvol volgens de maatschappelijke norm, maar deze is ook uit balans, onvoldaan en geeft zichzelf niet de juiste zelfzorg en daarmee krijgen lichaam en brein niet wat het nodig heeft. Met als logisch gevolg signalen zoals moeheid, prikkelbaarheid en gevoel tekort te schieten.

Grote kans dat je lichaam met deze signalen klachten over jou aangeeft. Als je niet je gezondheid wilt verliezen is dit het moment om weer leiding te nemen over je gezondheid en je leven en te investeren in je grootste kapitaal. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Met een kleine investering bereik je vaak al een onbetaalbaar effect.

Manier van behandelen en begeleiden

Je lichaam voor elkaar kijkt naar de oorzaak van de klachten en behandelt deze door het geven van kennis over hoe lichaam en geest werken. Door middel van beproefde tools en ervaring zijn we in staat om effectief leefstijl in als medicijn in te zetten. Het roer hoeft hierbij niet geheel om, kleine aanpassingen zijn vaak al voldoende. Door het geven van de juiste informatie zijn mensen in staat om beter voor zichzelf te zorgen en betere keuzes te maken. Waardoor ze meer grip en controle krijgen en lichaam en geest geven wat het nodig heeft. Met als resultaat kwalitatief betere dagen en een beter leven.

Je lichaam voor elkaar maakt voor de behandeling & coaching gebruik van ervaring en actuele medische kennis uit de reguliere geneeskunde, leefstijl geneeskunde & voedingswetenschap en de evolutionaire kijk op gezondheid. Waarbij een natuurlijke leefstijl het medicijn is. Alles wat gedeeld wordt, is gebaseerd op de wetenschap en praktijkervaring.

En wat is het resultaat?

Als je werkt volgens onze inzichten, krijg je er dit voor terug:

 • Meer werkplezier
 • Betere werksfeer
 • Meer energie
 • Een betere concentratie
 • Hogere productiviteit
 • Hogere medewerkerstevredenheid
 • Minder ziekteverzuim
 • Betere organisatieresultaten
 • Sterkere reputatie

Klinkt dat goed? Neem dan contact met mij op!
Op weg naar een kwalitatief beter leven!

 

Share this story:

Trainingen en coaching