fbpx

Leer je lichaam kennen met een health 'AVK'-OER check!

lichaam

Leer je lichaam kennen met een health 'AVK'-OER check!

Voordat je met je auto de weg op mag, moet je auto eerst gekeurd worden. Om het jaar laat je je auto controleren, zodat je verzekerd bent van een auto die je veilig van A naar B brengt. Maar als het om ons lichaam gaat, gaan we vaak pas naar de 'garage' wanneer de schade al is aangericht. Een preventieve gezondheidscontrole voor ons primaire vervoersmiddel schiet er dan bij in. Gun je lichaam ook een 'AVK'- OER check, zodat je je bewust bent van de obstakels op de weg.

Gemist signaal

Het traject voordat je ziek bent is cruciaal om verergering van klachten te voorkomen. Vaak luisteren we echter te weinig naar ons lichaam. Wanneer er in onze een auto een oranje lampje gaat branden of aangeeft dat de benzine op is, geven we hier gehoor aan en rijden we direct naar de garage of het dichtsbijzijnde tankstation. Maar als het lichaam ons iets probeert te vertellen en een signaal afgeeft, negeren we dit vaak. We denken of hopen dat het vanzelf wel voorbij gaat, of verwachten dat een nachtje goede slaap wonderen zal doen.

Klachten opsporen

Maar stel nu dat je de signalen van jouw lichaam wél serieus zou nemen? En stel dat er een soort APK voor je lichaam zou zijn? Bij Je Lichaam Voor Elkaar is er zo'n test. Tijdens de preventieve AVK- controle health check met de OER-scan sporen we met een analyse ‘repair treatment’ de disbalansen in het lichaam op welke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Door beter naar het lichaam te luisteren, kunnen we trachten huidige problemen te verlichten en problemen in de toekomst te voorkomen. Zijn er bijvoorbeeld specifieke klachten die steeds terugkomen? Het is een scan van je hele lichaam met een preventieve check met advies over voeding en voedingstekorten. Hoe is het gesteld met je energie en herstel vermogen, de mate van verzuring, de hormonale (dis)balans, spijsvertering, stofwisseling, hoeveelheid afvalstoffen, ontstekingen, bacteriën, virussen, allergieën en stress in het lichaam: alles wordt zichtbaar.

Verstoring in het lichaam

Het lichaam bestaat net als een auto uit verschillende onderdelen en systemen die allemaal samenwerken. Maar vaak zijn we ons niet bewust welke functie elk deel heeft. Als er iets hapert, kan dit het hele lichaam uit balans brengen. Er kan dan sprake zijn van vage klachten zoals hoofdpijn, nek- of rugklachten, vermoeidheid, maag- of darmklachten of zelfs hartklachten. Met de ‘AVK’ OER-scan van Je Lichaam Voor Elkaar scannen we het lichaam om eventuele verstoringen op te sporen. Vervolgens bekijken we je leefstijl en eetpatroon. OER staat namelijk voor Ontspanning, Eten en Regelmatige Beweging.

Problemen voorkomen

Ook als je geen klachten hebt, is het raadzaam om een preventieve health check te laten doen. Want dat je nu gezond bent, betekent niet dat je leefstijl in de toekomst geen problemen kan opleveren. Door meer inzicht te krijgen in elk aspect van je gezondheid, de behoeften van je lichaam en hoe je hierin kunt voorzien, kun je zien of je goed op weg bent en eventuele obstakels voorzien.

Gedragsverandering

Vanuit de OER-principes werken we aan gedragsverandering om zo bewuster te leven en beter voor je lichaam te zorgen. Je voeding, omgeving en persoonlijke geschiedenis vormen allemaal puzzelstukjes tot jouw gedragspatroon. Zo kun je ongezonde gewoonten makkelijker doorbreken en krijg je weer grip op je gezondheid.

OER-scan

Wil jij ook beter voor je lichaam zorgen? Je lichaam voor elkaar helpt je de kracht van een preventieve levensstijl ontdekken. Met een OER-scan leer jij je lichaam beter te begrijpen. Zodra je je lichaam voor elkaar hebt, voel je je ook mentaal vitaler en sterker. Je bent dan beter in staat om een goed voorbeeld neer te zetten voor anderen en je relaties te verdiepen. Want als je jezelf in de weg zit, is het moeilijk om er ook voor anderen te zijn. Breng je lichaam in balans met een healthy ‘AVK’ controle bij Je lichaam voor elkaar om te ontdekken hoe je lichaam in elkaar steekt, zodat je je weg weer met een gerust hart kunt vervolgen.

 

Share this story:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.